Peraturan Hidup Bahagia Baru

Diagnosis diabetes menentukan peraturan kehidupan mereka. Ini bukan sekadar penyakit, ini adalah cara hidup baru di mana diri sendiri dan baru -baru ini memperoleh “berguna” berada di tempat pertama.

Pada pandangan pertama, ini akan kelihatan sukar, tetapi sebenarnya, dari masa ke masa, gaya hidup anda yang sihat dan betul akan menjadi kebiasaan, dan anda akan belajar bagaimana untuk menikmati kehidupan dan mendapatkan semua kelebihannya walaupun dalam diabetes.

Kawalan diri

Bahaya diabetes adalah bahawa ia memberikan dorongan kepada perkembangan komplikasi yang mesti dicegah dalam masa. Kekurangan glukosa dalam sel -sel tisu, dari mana badan secara aktif ditambah dengan darah terutamanya menderita: mata, anggota badan yang lebih rendah, buah pinggang, jantung. Glukosa yang berlebihan dalam darah, seperti “memanaskan” badan, menetap di dinding saluran darah, yang seterusnya membawa kepada pelbagai penyakit keradangan.

Pemakanan yang betul

Ia sangat penting dalam kehidupan dengan diagnosis diabetes mellitus untuk dimakan dengan betul. Sering kali, hanya dengan pemakanan yang betul, anda dapat mengekalkan gula darah yang diperlukan. Pada orang yang menghidap diabetes, jenis diet kedua sering merupakan kaedah rawatan utama. Insulin -bergantung – pemakanan yang betul memainkan peranan tambahan.

Aktiviti fizikal

Latihan fizikal mesti hadir dalam kehidupan diabetes. Malah berjalan kaki biasa akan membantu menormalkan gula.

Cadangan jenis beban, seperti laluan ringan, berenang, yoga, tenis, kecergasan, bola tampar, menari. Latihan pernafasan sangat berguna.

Emosi positif

Kehidupan Tanpa Tekanan Peraturan Baru Kehidupan Baru dalam Diabetes. Akibat tekanan, gula darah meningkat, yang memburukkan keadaan fizikal pesakit kencing manis. Seseorang yang berada dalam keadaan kemurungan berhenti mengikuti cadangan doktor, diet. Kontrol diri dilanggar. Semua ini memburukkan lagi penyakit ini, membawa kepada komplikasi dari sistem kardiovaskular.

Dalam kes ini, sikap penyayang dan penyayang saudara -mara dan rakan -rakan adalah penting. Keluarkan pesakit kencing manis dari pemikiran negatif, memuatkan mereka secara emosi: melawat pawagam, muzium, pameran akan membantu kemurungan. Berjalan -jalan keluarga, piknik, kerja bersama di negara ini. Ubat besar melawan limpa.

Tertakluk kepada semua peraturan gaya hidup yang sihat, kehidupan dengan diabetes bukanlah satu kalimat, tetapi halangan kecil, mengatasi yang anda akan hidup, menikmati setiap hari.